keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Vielä yksi museo

Reykjavikissa on yksi museo, joka ei ollut auki mun aikaisemmin kirjoittamassa päivityksessä museo yöstä. Tää museo muutti tuolta pohjois-Islannista Húsavikin kaupungista Reykjaviikkiin viime syyskuussa, ilmeisesti siks että kävijöitä ois ollu paljon, mutta Húsavikin sijainti ei ollut otollinen. Kyseessä on penismuseo. Siis museo täynnä erilaisten eläinten irtileikattuja peniksiä.

Mentiin museoon kaverin ja hänen äidin kanssa, joka on täällä vierailulla. Siis Heliä vaille samalla porukalla jonka kanssa suoritettiin sunnuntaina roadtrip Vik:in kaupunkiin. Ennalta jo mietittiin, että minkälainen kokemus mahtaa olla edessä ja olihan se aikamoinen, niin mikäköhän ois oikee sana. En tiedä.

Mursun penis

Erilaisissa lasipurnukoissa oli peniksiä erilaisilta elukoilta. Marsun, kissan, lampaan, sian, koiran, poron, härän, hylkeen, erilaisten valaiden, etc. etc. ja loppuhuipentumana oli ihmisen penis. Islantilainen mies oli testamentannut peniksensä museoon ja kun kuolo koitti penis leikattiin kiveksineen irti, laitettiin pirtuun ja nyt se on esillä museossa. Museon seinillä oli myös kahden miehen alastonkuvat ja vieressä sertifikaatit sekä testamentit, että kun he kuolevat niin heidänkin peniksensä päätyvät esille museoon.

Miekkavalaan (ei ilmeisesti Keikon kuitenkaan) penis

Tää museokäynti oli kieltämättä hyvin erilainen luonteeltaan kuin ne aikasemmat museokäynnit. Eläinten penisten lisäks seinillä oli erilaisten eläinten kivespusseista tehtyjä lampunvarjostimia, puusta veistettyjä peniksiä, kuivattuja peniksiä törrötti seinillä museosta löyty myös huone joka kuvasi falloksen symboliikkaa ja historiaa kautta ihmisen historian. 

Kieltämättä käynti oli mielenkiintoinen, mutta jäi vaan mietityttämään jotta minkäköhänlaista ois työkseen leikellä peniksiä eri eläimiltä. Seinillä oli kuvia kun museon perustaja ja ainoa työntekijä leikkaa rantaan ajautuneelta kuolleelta hylkeeltä ja valaalta penistä. Jos joku miettii miks kuvia on vaan noista varsin, no kookkaista peniksistä niin esim. kissan penis oli niin pieni, ettei siitä saanut mitenkään fiksua kuvaa, jonka ois voinu laittaa tänne.

Sykähdyttävin oli kuitenkin kaskelotin penis. Jo pelkästään kaskelotin peniksen koko veti hiljaseks.

Allekirjoittanut ja kaskelotin penis

Ainiin, sain sen islantilaisen henkilöturvatunnuksen tänään. Huomenna alkaa tiukka töiden hakeminen. Johan tässä tulikin lomailtua reilu kuukausi. Aikakin mennä hommiin.

1 kommentti: