tiistai 13. maaliskuuta 2012

autoja autoja

Oikeestaan ensimmäinen asia mikä herätti suunnatonta hilpeyttä allekirjoittaneessa täällä islannissa, oli nämä reykjaviikki-läisten autot. Tässä maassa on keskimäärin kolme (3) autoa per talous. Yksityisautoilua on siis valtaisasti, eikä julkisilla liiku reykjavikissa kuin maahanmuuttajat ja köyhät opiskelijat. Busseja löytyy vain reykjavikin alueelta, sekä akureyristä. Kaikki siis tässä maassa liikkuu mahdollisimman paljon omilla autoillaan ja hieman on tullut mamulle sellanen kuva, että samalla lailla autot (ainakin omistajansa mukaan) kertoo tietystä statuksesta niinku suomessakin.

Kaiken maailman toyota yariksia on valtava määrä, mutta sitten on näitä täysin toisenlaisia henkilöautoja. Valtavia laivoja joissa mahdollisimman isolla lukee V8 tms. Hupaisinta on, että näitä autoja löytyy valtavasti reykjavikista, mutta kun menee tuonne muualle maahan niin ei tule vastaan näin yliampuvia autoja. Oon napsinu näitä kuvia aika monta ja laitan näitä nyt kuvanottojärjestyksessä muutaman. Laitan sitten myöhemmin lisää näitä taas.

Tää on pienin noista isoista autoista josta oon kuvan ottanut. Huomattavaa kuitenkin, että tän auton takana on toinen auto, joka ei  näy ton auton ikkunoiden läpi.

Tällä näppärällä kauppakassilla hoituu koko perheen ostokset kerralla

Tää on eniten citymaasturin näkönen kaikista mistä oon kuvan napannu. 

Merkillepantavaa on kuitenkin se, että olen törmännyt vain yhteen (1) Nissan X-trailiin. Joka on erään nimeltämainitsemattoman autoiluharrastajan mielestä maailmanhistorian paras auto, koska sillä pärjää kovissa olosuhteissa ja maantiellä. Terveisiä Pertsalle, vaikkei se tätä lue.

3 kommenttia:

  1. Niin olitko ameriikassa? Meian edellisessa kampassa naapurilla oli vastaava. En tajua miten suurkaupungissa viittii ajaa tollasella. Ite oon ainakin niin epavarma kuski, etten sais tota mihinkaan parkkiin. Sen lisaksi ma oon huomannut, etta en oo yksin talla maapallolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no siis en makaan kasita. Just ku lahtee tonne "maalle" missa tollaselle olis kayttoa ku on huonot tiet, ni ei siella kukaan tollasilla aja. Naa city-urpot kai yrittaa pitaa kiinni villin luonnon kesyttajan maineestaan.

      Noi on siis oikeesti niin isoja, etta ei kuski naa jos 10 v lapsi juoksee edesta ku on toi keula niin korkee.

      Poista
    2. Mut jos on niin iso ego, ettei voi ilmaista sita mitenkaan muuten, tai niin paljon rahaa, ettei tieda mita tekis silla, tai niin pieni penis, etta avomersu ei yksinkertaisesti riita kompensoimaan!

      Poista