lauantai 31. maaliskuuta 2012

Visanen tietämysvisa

Allekirjoittaneen vanhemmat tuli reykjaviikkiin neljäks päiväks, joten tulee olee vähän hissumpaa tän päivittelyn suhteen. Aion koittaa olla hyvä poika ja viettää aikaa vanhempien kanssa, kunhan töistä pääsen. Onneks on töitä, niin jää vanhemmille jotain omaa vapaa-aikaakin.

Tarkotus ois kiertää Helin ja kasvien kanssa kultainen kierukka, eli kansainvälisesti nimellä Golden Circle kulkeva kolmen ison nähtävyyden rundi tässä reykjavikin seutuvilla etelämaalla. Golden Circleen kuuluu þingvellir, jossa on islannin ensimmäinen parlamenttitalo ja euroopan sekä amerikan mannerlaattojen yhtymäkohta (ne muuten vetäytyy toisistaan kauemmas kokoajan). Lisäksi siihen kuuluu Geysirit ja Gullfoss niminen vesiputous.

Tosta reissusta sitten kuvaa ja ihmeteltävää ens viikolla. Koska olen kuitenkin täyden palvelun bloggaaja, annan teille kaikille neljälle (4) lukijalleni hieman pähkäiltävää siks aikaa kun en ehdi päivittelemään blogiani.

Tästä lähtee. Eli eli, mikänkäköhän kansainvälisesti tunnetun yhtyeen musiikkivideo (jolla on youtubessa vajaa 1,3 miljoonaa katsontakertaa) on kuvattu tällä kujalla ? (Toi kuja muuten sijaitsee alta kilsan päässä tästä meiltä.) Vinkkinä vielä sen verran, että islantilaiset ei itse juurikaan kuuntele tätä yhtyettä, koska ovat sitä mieltä, jotta tämä yhtye on myynyt islantilaisten sielut tekemällä siitä musiikkia. Kuitenkin islannin ulkopuolella yhtye on valtavassa suosiossa. Ja myönnettäköön, että viime toukokuussa kun ensimmäisen kerran tulin tänne, syy oli vain ja ainoastaan tämän yhtyeen musiikki. Tää maa näyttää ihan oikeesti siltä, miltä tän yhtyeen musiikki kuullostaa.

Pilvisenä ja sumuisena päivänä

Ok, bändin arvaaminen on nyt jo helppoa. Mutta entä mikä on biisi jonka musiikkivideo on kuvattu tolla kujalla ?

Nättinä aurinkoisena päivänä (niinku sillä musavideollakin) sama kuja. 

Kaks kuvaa tästä, koska pilvisenä ja aurinkoisena päivänä otetuilla kuvilla on yllättävän iso ero. Varsinkin tunnelmassa ja verrattain kun bändin musavideossa aurinko paistaa niin ei toi pilvisen päivän kuva ehkä tee sellasta selkoa.

Toinen ja vähän vaikeempi pähkittävä asia vielä tähän. Voi ihan jopa kysyä ystävältä mielipidettä, jotta mitenkäköhän on. Itse en ole osannut järkeillä vastausta kysymykseen. Laitan kuitenkin kaks kuvaa niin, voi halutessaan miettiä asiaa ja homma hahmottuu selvemmin.



Eli kumpi oli ensin. Kivi vai talo ?

sama mesta siis kun ylempänä, vähän vaan zuumattuna

Kertokaa toki jos tulette johku hyvään päätelmään varsinkin tästä jälkimmäisestä. Ens viikolla taas hieman lisää päivittelyä. Tosin vaan maanantaista keskiviikkoon. Sitten koittaa pääsiäinen ja lähdetään reissuun. Näillä näkymin Isafjörðuriin ja ajellaan samalla länsivuonojen halki. Sieltä sitten ihan mahtavaa kuvaa.

2 kommenttia:

  1. Taahan on klassinen kumpi oli ennen muna vai kana -kysymys, jossa talo on selkeesti muna ja kivi on kana.

    Vastaushan riippuu siita, etta uskooko evoluutioteoriaan vai onko esim. kreationisti. Nisti.

    Koska evoluutioteorian mukaan ensin tuli muna, joka oli oletettavasti kahden kanamaisen linnun risteytysmuna, josta tuli kana, on evoluutionistin mukaan ensin ollut talo. Taa talo oli kahden talomaisen kiven risteytystalo.

    Koska kreationisti (nisti) uskoo, etta joku yliluonnollinen ja mahdollisesti parrakas valkoinen vanha mies on luonut maailman muovailuvahasta (tasta kohdasta en oo ihan varma, saattoi olla muukin aines), on kreationistien (nistien) mukaan ensin luotu kivi, joka sitten muni tuon talon.

    Eli todellisuudessa yritat vaan udelle ihmisten uskonnollisia vakaamuksia. Torkeaa..


    ps. sullon jo viis (5) lukijaa!

    VastaaPoista
  2. Pakko myontaa, etta sul selvityksen jaljilta aloin itekkin uskomaan siihen, etta mua kiinnostaa vaan mihin ihmiset uskoo. Ite uskon ehottomasti etta toi talo on kahden talomaisen kiven risteystalo.

    Mullon joo 5 lukijaa, sit ku kattoo statsit ni toisiks luetuinta paivitysta on luettu joku 15 kertaa ja luetuinta (yllattaen se hannalle, blogi jonka linkin pistit myos omaan blogiis) on luettu yli 150 kertaa. En ois hei ilman sua mitaan.

    VastaaPoista